Voorlopig veranderd er helemaal niets aan de zomertijd en wintertijd.

NOS NIEUWS • BINNENLAND •POLITIEK • GISTEREN, 21:26 • AANGEPAST GISTEREN, 21:50

Voorlopig verandert er helemaal niets aan de zomer- en wintertijd

Er verandert voorlopig niets aan het twee keer per jaar verzetten van de klok. Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken schrijft aan de Tweede Kamer dat het voorstel van de Europese Commissie om de zomertijd af te schaffen de ijskast in gaat.

De Europese Commissie deed in 2018 een voorstel om de klok niet meer te verzetten. Ook het Europees Parlement sprak zich uit voor het aanhouden van of alleen de wintertijd of alleen de zomertijd. Uit peilingen bleek dat ook veel Europese burgers ervanaf willen.

Het verzetten van de klok zou slecht zijn voor het bioritme van mensen. De uiteindelijke beslissing is aan de lidstaten in de Europese Raad.

Ollongren schijft dat de huidige voorzitter van de EU, Portugal, niet van plan is het voorstel van de commissie op de agenda te zetten. Ook de vorige voorzitter, Duitsland, liet het onderwerp ongemoeid.

Geen zicht op duur discussie

Op verzoek van het Europees Parlement heeft de Europese Raad laten weten nu “geen zicht te hebben op de duur en de uitkomst van de discussie”. Verschillende landen willen eerst meer weten over de effecten van zo’n maatregel.

Nederland kent sinds 1977 zomertijd en in 1996 volgde de Europese Unie. De reden om ertoe besluiten was energiebesparing. Omdat het in de zomer zo vroeg licht wordt, gaat er veel daglicht verloren. Door de klok een uur vooruit te zetten, is het ’s avonds een uur langer licht.

Gepubliceerd door

Spiritualiteit en meer

Over eenbrederekijkopzaken.com: Decennia lang wilde ik een boek schrijven over: hoe spiritualiteit begrijpelijk met een kop en een staart dichterbij te brengen. Zodat dit niet alleen bekend is bij mensen die vanuit omgeving of door zelf zoeken daar verder mee zijn gekomen. Welnu. Het boek is verschenen. Over stop-de-zomertijd.com: Wij maken deel uit van een spirituele groep onder leiding van Birgitte Bosch. Zij heeft gereageerd op een oproep van een Ascended Master om in actie te komen wanneer iets niet goed voelt. In dit geval de wisseling naar zomertijd en weer terug. Wij hebben op ons genomen om een website met tekst te maken. Met steun van anderen is dit gerealiseerd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.