Natuurlijk

De zon komt op, heel langzaam. De aarde ontwaakt, heel langzaam. Het licht van de zon laat de nacht verdwijnen. Vogels laten van zich horen. Bomen, planten, bloemen, dieren, het voedsel voor de mens op de akkers richten zich op en groeit en bloeit onder de warmte en de aandacht van de zon. Het water uit de wolken zorgt voor continuiteit. De rust, het ritme en de regelmaat van de dag en de nacht, licht en donker, zorgen voor stilte, schoonheid, kleur, voedsel, verwondering, dankbaarheid.

Het licht van de zon prikkelt het bioritme van de mens. Langzaam komt hij uit de slaap. Verkwikt door het donker en de nachtrust. Hij bewerkt het land, hij zaait, hij verzorgt, hij oogst. Hij produceert, hij creeert, hij handelt intuitief en leert. 

De dag valt. Het is voelbaar. Het werk van de zon op de aarde komt tot rust. Een nodige rust. De dag gaat langzaam over in de nacht. Rust. Het licht gaat uit, alles en iedereen wordt geroepen tot de slaap. De maan gaat nu haar werk doen. In al haar getijden. In het water, in de natuur, in de mens.

Rust, ritme, regelmaat. Evenwicht, balans. De mens werkt samen met de natuur. Hij volgt haar ademhaling.

De zon komt op, heel ………

Dan:

De mens wil meer. Hij gaat steeds sneller. Hij verliest gevoel voor evenwicht, balans. Verliest intuitie en helderheid. Geen contact meer met de natuur. Geen contact meer met de Bron. Meer in het hoofd dan in het hart. Welvaart boven Welzijn. Niet in evenwicht met elkaar.

De mens werkt nu tegen de natuur. Hij put uit. De aarde en zichzelf. De ruimte om de aarde is vuil. De lucht binnen de dampkring is vuil. Het water in de oceanen en de rivieren is vuil. De grond waarop voedsel groeit is vuil. Het water dat wij drinken is vuil.

Er wordt ook met de tijd gespeeld. Tegen natuurlijk. De aarde is moe. De mens is moe. Uit evenwicht. Uit balans. Het gaat zo niet langer. Mensen worden wakker. Kinderen doen hun mond open. De aarde roept. De mens roept.

Grote Meesters komen te hulp. Met energie, met wijsheid.

Zie ook de waarde van de natuur voor de mens van nu:

Onderzoek wijst uit wat leven in de buurt van een bos kan doen met je brein

Een artikel van Birgitte Bosch zelf wacht om gepubliceerd te kunnen worden.

Zie ook:

https://www.nachtvandenacht.nl/gezondheid/

https://www.nachtvandenacht.nl/natuur/

https://www.nachtvandenacht.nl/dieren/

https://www.nachtvandenacht.nl/economie/

Lees verder: Biologisch